Известие

Collapse
No announcement yet.

Как се сваля топката на скоростният лост?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Как се сваля топката на скоростният лост?

Имам следният проблем, налага ми се да сменя топката на скоростният лост тъй като кожата е протрита. Някой знае ли как се сваля и от къде мога да си купя нова? Благодаря предварително!!!
    ALFA ROMEO 166 2.0 TS, 150HP

Мойта се сваля много лесно.Издърпваш право на горе и тя си излиза.Даже един път ми остана в ръцете докато превключвах по чевръсто скоростите.Самата топка е на нещо като шлици вътре,за да не се върти на ляво или на дясно.

Comment

Колега,само като дърпаш надоре топката си пази огледалото в купето,че ако ти отплесне ще стане фън ))
      Alfa Romeo 146 Junior 1.4i 16V Twin Spark 103hp 98'
      sigpic

Comment

Тук май по-сложния въпрос е от къде да си намерим нова топка и на каква цена разбирасе ?
        Alfa Romeo is a wonderful way of life!

Comment

Първоначално публикувано от leketo84 Покажи съобщение
          Тук май по-сложния въпрос е от къде да си намерим нова топка и на каква цена разбирасе ?
          И мен ме тормози същия проблем! Също и за кожения калъф долу на лоста!
          sigpic
          156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
          "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Не може ли да се претапицира?
            Или пък нова от АутоИталия?
            Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
            Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

За цена на тапициране на топка 15 лева, за волан около 70. Цените са за София.
              Набарах едни тапицери в Х.Димитър ( правих си допълнителен подглавник) много добре работят и единият пич кара 159
              Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
              ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

От утре си сменям професията
                безплатни обяви
                Моята 166

Comment

Първоначално публикувано от ACEHOB Покажи съобщение
                  От утре си сменям професията
                  Нали !!!
                  Alfa Romeo is a wonderful way of life!

Comment

Тоя същия преди година и половина караше 166 и аха да я взема, ама Бобо ме разубеди, та тогава ми показва къде е сменял кожата на шофьорската седалка и си я беше направил като нова, при все че само парчетата в лявата част бяха нови.
                    Явно е доста добър.
                    Ако свалиш старата кожа и топката, и я занесеш при такъв тапицер, вярвам че ще направи нови за нула време.
                    166 2.4 JTD

Comment

дайте координати на добър тапицер за Варна, защото до сега не ми се е налагало да ползвам и не знам към кого да се обърна. Ще ми трябва нова кожа за топката на скоростен лост, а за волана не знам, моя е малко поизтъркан, но дали подлежи на ремонт не знам?

Comment

Да споделя и аз личен опит:
                        Топката се вади от двама души, единия я държи с две ръце, а другия хваща ръцете на първия и дружно дърпат нагоре
                        Волана се вади със скоба, навиват се 2 болта на определените места слага се скобата и изскача.
                        Last edited by code; d.m.y г., 10:23.
                        sigpic

Comment

В този ред на мисли и моите волан и топка на лоста са доста изтъркани, а също и капачето на подлакътника е в окаяно състояние. Ако някой колега знае къде в Стара Загора или наоколо по близичко да ми ги ремонтират, нека сподели. Може и на лични да не става реклама. Поздрави
                          Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Comment

Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщение
                            За цена на тапициране на топка 15 лева, за волан около 70. Цените са за София.
                            Набарах едни тапицери в Х.Димитър ( правих си допълнителен подглавник) много добре работят и единият пич кара 159
                            я дай координати, че особено това със ремонт на седалка може да ме заинтригува

иначе мнение, за топка на скоростен лост - само оригинална ...

лошото е че те са май доста скъпи- 100тина евра....
                            '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
                            '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
                            '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Ето "новите" волан, топка и маншон на лоста
                              Attached Files
                              sigpic

Comment

Working...
                              X